Yetişkin bir insan yaklaşık olarak dakikada 16 nefes alır . Her derin ve tam nefes ile birlikte yarım litre hava da alır. Böylece insan bir günde 23.240 nefes alır ; 11.620 litre havayı da ciğerlerine çeker. İşte kanımızı temizleyen bu 11.620 litre havada bulunan oksijendir. Bu da ciğerlerimizi tamamen şişirerek tam nefes almakla sağlanır. Fazla yeyip midemizi yemekle şişirirsek , akciğerlerimizin tam şişmesi için karnımızda gerekli boşluk kalmaz. Sonuçta nefesimizi yarım alırız. Böyle olunca , hava yoluyla ciğerlerimize giren oksijen de yarıya düşer. Bu da kanımızın temizlenmesine yetmez ve sağlığımız bozulmasına sebep olur.
Vücut sistemimizi temizlemek için en etkin nefes alma şekli nedir?
Bir birim zamanda nefes alıyorsanız ; dört birim zaman içinizde tutmalı ve iki birim zamanda dışarı vermelisiniz. Örneğin 4 saniye nefes alıyorsanız ; 16 saniye içinizde tutup , sekiz saniyede dışarı vermelisiniz.
Nefesi niçin 1 birimde alıp 2 birimde veriyorsunuz ?
Lenf sistemi aracılığı ile toksinleri atmak için.
Nefesi niçin 4 birim içinizde tutuyorsunuz?
Kan ve lenf sistemini tam olarak oksijenlendirmek için.
Nefes alırken , kan sisteminden ( vakumda olduğu gibi ) tüm toksinleri dışarı atabilmek için karın bölgesinin en altından nefes almaya başlanmalıdır.
Sğlıklı yaşamanın ilk prensibi derin nefes almaktır. Günde en az üç defa yukarıdaki kurala göre her seferinde on derin nefes almalısınız. Bu nefes egzersizlerinde alışlar burundan , verişler ağızdan yapılmalıdır. Uzun süre nefes alacağım diye kendinizi zorlamamalısınız. Bu süre zamanla yavaş yavaş artacaktır.
Günde en az ( kuralına göre ) 3 defa 10 derin nefes almaya başlarsanız sağlığınızda büyük gelişmeler olacağını göreceksiniz.
Antony Robbins .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder