Translate

14 Ocak 2014 Salı

Z E Y T İ N Y A Ğ I ...

                    Doğada , meyvesinden sıkıldıktan hemen sonra yenebilen tek yağdır. Diğer bitkisel yağlar çeşitli işlemlere tabi tutularak hazırlanmaktadır. Saf zeytinyağı kullanıldığında vitamin ve asitler kaybolmaz. Zeytinyağının ana vatanı olan Akdeniz ülkelerinde koroner damar hastalıkları daha az görülmektedir. Zeytiyağı kolesterolü düşürür. Bolca tüketildiği ülkelerde safra taşı oluşumu daha azdır. Midedeki gastrit asit salgısını azaltır. Dolayısıyla ülser oluşumunu da önler. Zeytinyağındaki asit oranı dengesi sinir sistemiyle ilgili rahatsızlıkları önleyici özelliktedir. Bu nedenle beyin ve karaciğer rahatsızlıklarını önler. Yaşlılık döneminde görülen beyin fonksiyonu rahatsızlıkları da zeytinyağı kullananlarda seyrektir. İçerdiği E vitamini cildi ve beyni genç tutar. Ülkemiz zeytinin ana yurdudur. Bu şifa kaynağından istifade etmek gerekir. 

Hiç yorum yok: